На Херсонщині збираються провести інвентаризацію автомобільних доріг

23 Червня 2021, 12:45

 Територією Херсонської області проходить 18 автомобільних доріг державного значення загальною протяжністю 1441,6 км та 491 доріг місцевого значення загальною протяжністю – 3571,1 км. Разом з цим, до Облдержадміністрації надходять звернення щодо доріг, балансоутримувач яких відсутній або не встановлений.

Про це під час селекторної наради повідомив  заступник Голови облдержадміністрації Едуард Науменко.

“Упорядкування облікових даних зазначеної мережі, визначення доріг, що не мають балансоутримувача, та постановка їх на облік надасть можливість збільшити статистичні дані щодо протяжності доріг загального користування місцевого значення і як наслідок, збільшити обсяги планових надходжень субвенції за державною програмою 3131090.

Враховуючи проведену децентралізацію влади та зміни територіального устрою РДА та ТГ, необхідно провести інвентаризацію вулично-дорожньої мережі на підпорядкованих територіях, що надасть можливість:

  • упорядкувати облікові дані складових мережі;
  • визначити (підтверджити) балансоутримувачів зазначених вулиць і доріг;
  • сформувати перелік вулиць і доріг, у яких відсутні або не визначені балансоутримувачі”, – повідомив Науменко.

 

Як повідомлялось раніше, слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління Обласного главку поліції за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомили двом підприємцям про підозру в підробленні документів та привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Підозрюваним може загрожувати 12 років ув’язнення.