На Херсонщині відкриють центри вакцинації у Генічеську, Бериславі, Скадовську та Новій Каховці

14 Червня 2021, 13:37

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

 Три  центри масової вакцинації проти COVID-19 запрацювали на вихідних у  Херсоні: на базі  «ТРЦ «Фабрика», Херсонських НВК №11 та № 56. Зараз відпрацьовується робота щодо відкриття ще чотирьох пунктів масової вакцинації у Генічеську, Бериславі, Скадовську та Новій Каховці, які будуть працювати у вихідні дні.

Про це повідомляють в ХОДА. 

Про роботу центрів  розповів директор Департаменту здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко.

«Пункти працювали з 10:00 до 17:00, здійснювали щеплення  вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech. За ці два дні у центрах масової вакцинації проти COVID-19 щеплення отримала 1 171 особа. Всі хто приходили на щеплення, були записані до листа очікування вакцинації через портал “Дія”, а також на запрошення сімейних лікарів.

Наразі відпрацьовується робота щодо відкриття ще чотирьох пунктів масової вакцинації у Генічеську, Бериславі, Скадовську та Новій Каховці, які будуть працювати у вихідні дні. Тож,  в цілому на Херсонщині буде відкрито 7 центрів».

Минулого тижня в область  надійшло 16 тисяч доз вакцини AstraZeneca. Її використовуватимуть насамперед для вакцинації людей, які зробили вже перше щеплення та мають отримати другу дозу вакцини. Окрім того, надійшло і 3510 доз вакцини Comirnaty, яка розрахована на одне щеплення  для органів місцевої, судової влади, працівників  освіти та медичних працівників цільових груп 1-го і 2-го етапів.