На Херсонщині стартували міжнародні навчання «Сі Бриз-2021»

30 Червня 2021, 12:27

На Херсонщині відбулась урочиста церемонія відкриття берегової компоненти українсько-американських міжнародних навчань «Сі Бриз-2021». У заході взяли участь командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа, командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль, заступник командувача ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Доскато, керівник навчань з американської сторони капітан 1 рангу Стюарт Бауман, керівник моніторингової групи НАТО підполковних Тіно Колман.

Про це повідомляють в АрміяІнформ. 

Розпочалась церемонія з підняття державних прапорів України, США, Грузії та Республіки Молдова, після чого зазвучали  державні гімни країн-учасниць.

“Ці навчання об’єднують море, повітря, сушу. Всі три компоненти будуть працювати за єдиним замислом під загальним керівництвом Морського командування, ” – зазначив командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Зі свого боку, керівник навчань з американської сторони капітан 1 рангу Стюарт Бауман, наголосив, що «Сі Бриз-2021» є яскравим прикладом глобального партнерства заради миру.

Також  із початком навчань учасників привітав генерал-лейтенант Юрій Содоль. Він зазначив, що ці навчання набувають особливого значення, адже вони є  дієвим інструментом, який дозволить усім учасникам здобути нові знання і практичні навички для ефективної протидії зовнішнім загрозам.

Нагадаємо, що головною темою «Сі Бризу» у 2021 році є проведення стабілізаційної операції у кризовому регіоні. Підрозділи берегової компоненти відпрацьовуватимуть широкий спектр завдань у межах єдиного задуму. Зокрема, багатонаціональний штаб плануватиме операцію відповідно до чинного у країнах НАТО і ухваленого у Збройних Силах України процесу ухвалення військових рішень MDMP (Military Decision-Making Process). Крім того, підрозділи морської піхоти ВМС України, Державної прикордонної служби України та США, а також військовослужбовці з Грузії та Молдови, у тісній взаємодії з іншими компонентами навчання відпрацьовуватимуть різні завдання у межах тактичної, вогневої, інженерної, повітряно-десантної підготовки, здійснюватимуть морське десантування тощо.