На Херсонщині поліцейські відпрацьовують макові плантації

27 Червня 2021, 12:16

Наразі на території області поліція проводить профілактичні заходи під умовною назвою «МАК-2021», які направлені на боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів. Майже щодня поліцейські Херсонщини виявляють посіви нарковмісних рослин та вилучають готові до споживання наркотичні засоби.

Як приклад, вчора, 25 червня, поліцейськими м. Олешки за отриманою раніше оперативною інформацією був проведений санкціонований обшук у домоволодінні за місцем мешкання 37-річної місцевої жительки. В ході огляду на присадибній ділянці працівники поліції виявили 147 рослин маку снодійного. Зі слів жінки, вона виростила мак для виготовлення кулінарних виробів. Вилучені рослини направлені на дослідження в Херсонський експертно-криміналістичний центр.

Як розповів начальник місцевого підрозділу поліції Вадим Ковальчук, у діях власниці оселі вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України. Тобто, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин. Санкція статті передбачає покарання у вигляді сплати штрафу в розмірі від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Поліція Херсонщини звертається до небайдужих громадян! Якщо ви володієте інформацією про осіб, причетних до вирощування, перевезення, зберігання або збуту наркотичних засобів, прохання терміново надати інформацію в найближчий підрозділ поліції або зателефонувати за номером «102». Анонімність гарантується.