На Херсонщині планують вакцинувати від COVID-19 мінімум 90% медиків

29 Червня 2021, 11:17

Всього в Херсонській області використано 68437 доз вакцин Oxford/AstraZeneca (CoviShield), CoronaVac (Sinovac Biotech) та Comirnaty (Pfizer-BioNTech). На сьогодні метою є вакцинація 90% медичних працівників. 

Про це під час засідання селекторної наради повідомив директор Департаменту здоров’я Облдержадміністрації Віктор Короленко, зазначають в ХОДА. 

“Херсонщина має непоганий показник вакцинації від COVID-19, за що область відмітило Міністерство охорони здоров’я. Однак, поки ми маємо можливість, необхідно забезпечити вакцинацію не менше 90% працівників закладів охорони здоров’я. Зараз ми маємо достатньо вакцини, а також в області розгорнуто 96 пунктів щеплення по всім закладам охорони здоров’я. Тому проблемних питань не має виникнути”, – розповів Віктор Короленко.

Також перший заступник голови Облдержадміністрації Андрій Шибаєв зазначив, що керівники органів місцевого самоврядування мають тримати питання вакцинації жителів своєї громади на особистому контролі.

“Ми всі бачимо, що зараз динаміка захворювання на COVID-19 в області йде на спад, але нам не варто розслаблятися. Адже ми є курортною областю, яку відвідують туристи з усіх областей України. Тому нам потрібно мінімізувати ризики захворювання жителів нашої області на коронавірус. Найдієвішим метод для цього – вакцинація”, – підкреслив Андрій Шибаєв.

Треба заначити, що 68437  вакцинованих – це приблизно 6% від загальної кількості населення Херсонщини.