На Херсонщині підприємця підозрюють у привласненні держкоштів на продажу захисних масок

03 Червня 2021, 12:30

СБУ у Херсоні підозрює директора ТОВ у привласненні держкоштів: гроші було виділено на закупівлю медзасобів персонального захисту.
У Херсоні за матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру директору одного з місцевих товариств з обмеженою відповідальністю. Він підозрюється у привласненні держкоштів під час придбання засобів індивідуального захисту для медичної установи міста.
Оперативники спецслужби встановили, що комерційна структура стала переможцем з тендерних закупівель у регіоні на майже 1,5 млн грн. Предметом конкурсу були поставки медичних, зокрема, хірургічних масок для потреб закладів охорони здоров’я.
В Херсонській обласній прокуратурі підтвержують, що всупереч умовам договору підприємство здійснило поставку товарів, які згідно з класифікатором належать до інших текстильних виробів та не належать до «масок медичних» (хірургічних) і не відповідають вимогам ДСТУ.
Директор товариства свідомо порушив умови договору з керівництвом медзакладу. Він справді поставив до клінічної лікарні 50 тис. засобів індивідуального захисту, але вони не відповідали критеріям тендеру.
За попередніми оцінками, зловмисник привласнив приблизно 600 тисяч гривень бюджетних коштів.