На Херсонщині чоловік намагався продати автомат «Калашникова» за 1600 доларів США

29 Червня 2021, 11:06

На Херсонщині судитимуть чоловіка за незаконне поводження зі зброєю. 
Каховською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 36-річного мешканця м. Таврійськ, який намагався збути автомат «Калашникова» та 128 патронів до нього.
Нагадаємо, подія сталась 19.04.2021 на території овочевого ринку поблизу с. Цукури Каховського району. Тоді правоохоронці викрили та затримали підозрюваного під час збуту за 1600 дол. США вказану зброю.
Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 КК України, тобто носіння, придбання, зберігання, збут бойових припасів та вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу.
За вчинене підозрюваному загрожує позбавлення волі строком від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, що працівники поліції за інформацією УСБУ провели санкціонований обшук в будинку 48-річного жителя смт. Нижні Сірогози. В оселі підозрюваного поліцейські знайшли гранатомет РПГ-22, 150 патронів до автомату Калашникова та пакет із марихуаною. 

Раніше домовласник до кримінальної відповідальності не притягався. З його слів, небезпечні предмети та наркотичну речовину він знайшов у мішку неподалік населеного пункту, приніс додому і зберігав без певної мети. Наразі поліцейські встановлюють походження знайденого.