Херсонські прикордонники затримали злочинця, що намагався перетнути адмінмежу з ТОТ АР Крим

03 Червня 2021, 10:50

2 червня, під час патрулювання Арабатської стрілки на узбережжі Азовського моря, прикордонники Херсонського загону виявили чоловіка, який зайшов в заборонену для пересічних громадян режимну зону та направлявся в бік окупованого Криму.

Про це повідомляють в ДПСУ.

Дійсних документів громадянин при собі не мав, не зміг пояснити мету свого перебування на цій території і явно нервував, тому прикордонники викликали представників Національної поліції.

Згодом, з’ясувалось, що у 2017 році даний громадянин вчинив вбивство у Кропивницькому і вже чотири року розшукується правоохоронцями. На тимчасово окуповану територію він хотів потрапити незаконно, тікаючи від правосуддя, але завдяки пильності військовослужбовців тепер не зможе уникнути покарання.

Також, як повідомлялось раніше, 17 лютого до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибув громадянин України, який направлявся з території тимчасово окупованого Криму на материкову частину України. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що громадянин, у відповідності до бази даних, знаходиться у розшуку за ч. 2 ст. 367 ККУ «Службова недбалість».