Херсонські прикордонники виявили чергового браконьєра

27 Червня 2021, 12:10

В районі Каржинської затоки прикордонники відділу «Скадовськ» спільно з рибоохоронним патрулем виявили громадянина України, який здійснював незаконний вилов водних живих біоресурсів.

Про це повідомляють в ДПСУ.

За допомогою заборонених  знарядь лову чоловік виловив 3300 рибин бичка, 180 рибин атерини та близько 5 кілограмів чорноморської креветки. Загальна сума збитків державі складає понад 110 тисяч гривень.

В діях порушника вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 ККУ “Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом”.

Нагадаємо, що під час рейду у лютому 2012 року правоохоронці виявили два факти браконьєрського вилову водних біоресурсів, у тому числі червонокнижних видів риб. Відтепер причетним до скоєння цього кримінального проступку може загрожувати обмеження волі на строк до трьох років.

 

Як розповів начальник водної поліції Херсонщини Максим Жарков, рейд проводився на території Національного природного парку «Джарилгацький». Інспектори помітили, що до берега підійшов промисловий човен “Дніпро”, на борту якого знаходились двоє чоловіків.

Громадяни стали вивантажувати на землю мішки. Як з’ясувалося, у 4 мішках знаходилися червонокнижні види риб. Загалом поліцейські виявили 8 білуг, одну севрюгу, 4 осетри російських, 9 крабів трав’яних та 2 чорноморських калкани. Завдана природному середовищу шкода оцінюється в суму 1 мільйон 625 тисяч гривень. Правопорушниками виявилися двоє мешканців с. Красне. Одному з них 21 рік, інший на 10 років старший.