Херсонщина отримала ще понад 20 тисяч доз вакцин від COVID-19

07 Червня 2021, 11:30

Директор Департаменту здоров’я Віктор Короленко розповів, що вчора до області надійшло 16 тис. доз вакцини AstraZeneca. Її використовуватимуть, насамперед, для вакцинації людей, які зробили вже перше щеплення та мають отримати другу дозу вакцини. 

Про це повідомляють в ХОДА.

Також до області надійшло 5960 доз вакцини CoronaVac. Зокрема, її використовуватимуть для щеплення працівників курортно-оздоровчих закладів, які надають послуги з відпочинку та оздоровлення на морському узбережжі.

“Я прошу керівників органів місцевого самоврядування взяти питання вакцинації працівників курортно-оздоровчих закладів під особистий контроль. Потрібно забезпечити якісне проходження вакцинації у закладах Голої Пристані, Каланчака, Скадовська та Генічеська”, – зазначив Віктор Короленко.

Крім цього, для ефективного проходження вакцинальної кампанії в області кожна райдержадміністрація має в найкоротші терміни визначитися із заступником голови РДА, який координуватиме хід вакцинації від COVID-19 в своєму районі.

Очільник Херсонщини Сергій Козир наголосив, що вакцинація – це єдиний дієвий інструмент, який дозволить зменшити кількість захворювань на COVID-19.

 

“Чим більше ми вакцинуємо зараз, тим менше у нас буде ускладнень від хвороби та госпіталізацій. Зараз ми маємо всі можливості, аби вакцинувати якомога більше жителів нашої області, адже вакцина надходить вчасно та в необхідній кількості”, – зазначив очільник Херсонщини.