Херсонців познайомлять з життям новоутворених громад через фотовиставку

24 Червня 2021, 12:29

6 липня 2021 року, о 17:30, в Urban CAD (вул. І. Кулика, 26) у Херсоні Український кризовий медіа-центр відкриє фотовиставку «Обличчя нових громад», яка підготовлена в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) – «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Про це повідомляють в ХОДА.

Фото виконав відомий український фотограф Владислав Содель. На 55 світлинах зафіксовано буденні миттєвості людей, які живуть у громадах різних куточків України і власною щоденною працею змінюють їх на краще. Окремі фото розповідають про життя Станіславської громади Херсонської області.

У заході візьмуть участь представники Програми DOBRE, обласної та місцевої влади, Станіславської громади-партнера Програми USAID DOBRE.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіа-центр; SocialBoost; Фонд розвитку місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща; Національний Демократичний Інститут (NDI).

Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. Із червня 2020 Програма розпочала свою роботу ще в трьох областях: Запорізькій, Чернівецькій, та Чернігівській.