Фірма з Нікополя поверне кошти, що були виділені на ремонт медзакладу в Бериславі

15 Червня 2021, 10:57

На фото реконструкція приймального відділення КНП "Бериславська ЦРЛ". Листопад 2020 року

Прокуратурою встановлено, що у 2020 році між Департаментом розвитку територій Херсонської ОДА та товариством з обмеженою відповідальністю «НСУ Дніпромонтаж» було укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, відповідно до якого підприємство зобов’язалось виконати реконструкцію приймального відділення КНП «Бериславська ЦРЛ», проте підрядник зобов’язань з ремонту медичного закладу не виконав.

Про це повідомляють в Херсонській обласній прокуратурі. 

“Замовником сплачено аванс у розмірі 2 млн. грн для закупівлі необхідних матеріалів та виконання робіт. Однак підприємство умови договору в повному обсязі та в обумовлені строки не виконало.
З метою захисту інтересів держави, обласна прокуратура звернулася до суду, який погодився з доводами прокурора та зобов’язав підприємство повернути замовнику частину авансу за невиконану роботу в розмірі близько 900 тис. грн“, -йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацієї на Прозоро, державні кошти після проведення тендеру  отримала фірма “ТОВ НСУ Дніпромонтаж”. Загальна сума ремонту мала скласти 6 780 000 грн.
Товариство з обмеженою відповідальністю “Дніпромонтаж”, згідно з інформацією на Юконтрол,  розташовано в місті Нікополь та головним напрямком своєї діяльності має електротехнічні та монтажні роботи.
У відповідності  з підписаним між сторонами договором, реконструкція приймального відділення мала стати частиною програми “Велике будівництво” на Херсонщині. Фінансування об’єкту здійснювалося  за рахунок коштів місцевого бюджету. Фінішувати будівництво мало до 31 грудня 2020 року.
Після незадовільного виконання робіт Департамент розвитку територій ХОДА оголосив новий тендер, переможцем якого стала вже місцева фірма ТОВ “Бериславбудсервіс”.
Також на мільйон зменшилась і сума договору – тепер вона складає  5 610 726 грн.
Новою датою закінчення робіт зазначено 1 березня 2021 року.