Фермера-депутата з Бериславського району оштрафували на мільйон гривень через відсутність пломби на лічильнику

18 Червня 2021, 12:39

Під час планового огляду та перевірки приладів обліку на території одного з фермерських господарств в Бериславському районі виявлено відсутність пломби на лічильнику, яка була встановлена відповідно до акту про опломбування та збереження пломб. Відсутність пломби давало можливість безобліково споживати електричну енергію.

Про це повідомляють в Херсонобленерго. 

“Виявлений факт порушення “Правил роздрібного ринку електричної енергії” зафіксовано в акті, сума нарахування згідно з яким становить більш ніж мільйон гривень.

Південно-Західний апеляційний господарський суд (справа №923/402/19 від 27 січня 2021 року) визнав доведеним порушення з боку юридичного зазначеного споживача та підтвердив правомірність нарахування у сумі 1 мільйон 44 тисячі 444 гривні”, – йдеться в повідомленні. 

Судячи з матеріалів провадження, мова йде про фірму «ЛІДЕР АГРІ», що базується в селі Новокаїри, Бериславського району, Херсонської області. За інформацією з Youcontrol, фірма належить Гамлету Овсепяну, депутату Херсонської обласної ради від партії “Нам тут жити!”, про що є інформація на сторінці ХОР.

 

“20.03.2019 р. на об`єкті  час перевірки було виявлено, що відсутня пломба № СЗ 1346299 на приводі роз`єднувача КЛ 10 кВ ЗТП 432А у ввімкнутому положенні, яка унеможливлювала доступ до дооблікових мереж та тр. струму, про що у той же день було складено Акт № 131641 про порушення ПРРЕЕ. Крім того, у акті зазначено, що 14.03.2019 року  при навантаженні 28 кВт споживач не допустив до перевірки схеми обліку лічильника, про що відповідачем було повідомлено поліцію та подано заяву.

Спожита електроенергія не обліковувалась та не оплачувалась у повному обсязі. При відключенні приводу роз`єднувача КЛ 10 кВ ЗТП 432, з якого була зірвана пломба, утворився доступ через кабельну шахту до силового трансформатора дооблікових частин та трансформаторів струму 200/5. Вказаний акт про порушення підписаний представником Споживача із зауваженнями. Крім того, в акті зазначено, що до акту додаються відео та фото з місця події“, – зазначено в матеріалах судового провадження.

 Представники «ЛІДЕР АГРІ» в суді спростовували свою вину, посилаючись на те, що пломба була вісутня, оскільки її було зірвано третьою особою. Незважаючи на ці аргументи, суд постановив сплатити «ЛІДЕР АГРІ» нараховану вартість необлікованої електричної енергії у розмірі 1 044 444,28 грн.