66% населення Херсонщини має сумніви щодо ефективності роботи Нацполіції – результати опитування

14 Червня 2021, 12:29

Майже дві третини населення Херсонської області вважає дії Нацполіції в боротьбі зі злочинністю неефективними або малоефективними. Найбільше скептиків у цьому питанні в Херсонській ОТГ та в самому обласному центрі. 

Про це свідчить опитування, що проводили представники AMES в 4 громадах Херсонщини навесні 2021 року. 

Згідно з опитуванням, найбільше довіряють Нацполіції у справі боротьби зі злочинністю у Скадовській ОТГ. Тут 55% опитаних вважають дії поліції у цьому напрямку скоріш ефективними та ще 5 відсотків вважають, що правоохоронці не залишають злочинності жодних шансів. 22% скадовчан мають сумніви щодо ефективності діяльності правоохоронців, а 16% опитаних у Скадовській ОТГ відкрито заявляють про бездіяльність правоохоронців. 

Населення Генічеської та Чаплинської ОТГ відповідало на поставлені запитання майже однаково. Тут більша частина респондентів (відповідно 46 та 51%) вже скоріше НЕ довіряють правоохоронцям у справі боротьби зі злочинністю.  Цікаво, що про повну ефективність поліцейських в Генічеській ОТГ заявили лише 1% населення, що є найменшим показником в області. Ще 40% генічан вважають діяльність поліцейських скоріше ефективною. В Чаплинці ці цифри відповідно – 3% та 27%.

Найменше довіри у справі боротьби зі злочинністю до Нацполіції має населення в обласному центрі та навколишніх населених пунктах. 55% херсонців вважають діяльність правоохоронців скоріше неефективною, а ще 19% зовсім не бачать ніякої діяльності від зазначеної структури. 

Лише 2% херсонців позитивно оцінює діяльність Нацполіції у боротьбі зі злочинністю та ще 23%  опитаних городян вважають цю діяльність відносно успішною.

Цікаво, що на наступне питання: “Чи робили ви якісь кроки, щоб убезпечити свою сім’ю?” – більшість респондентів відповіли, що завели сторожового пса. Також опитування показало, що ґратам на вікнах,  довіряє майже вдвічі більше опитаних, аніж Нацполіції.

Щоб відчувати себе безпечніше, зброю придбали 3% населення області.