З початку року українці сплатили більше 600 тисяч гривень штрафів за порушення правил перетину адмінмежі з ТОТ АРК

17 Травня 2021, 13:16

З початку року військовослужбовці Херсонського прикордонного загону притягнули 394 порушників до адміністративної відповідальності за статтею 204-2 КУпАП на загальну суму більше ніж на 617 тисячу гривень.

Про це повідомляють в ДПСУ.

Так протягом вихідних, під час перевірки документів в КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» прикордонники виявили 6 громадян України, які порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Всі вони незаконно потрапили в Україну через закриті пункти пропуску.

Не зважаючи на неодноразові попередження, громадяни продовжують порушувати визначений законодавством України порядок в’їзду на тимчасово окуповану території АР Крим та виїзду з неї.

Як повідомлялось раніше, тестування на антитіла COVID-19 на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом відбуваються в штатному режимі. Тестів в Херсонській області вистачає та зараз очікується  їх нова партія.

Про це, відповідаючи на запитання журналістів “IPC-Херсон”розповів Голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир.

“На сьогоднішній день на КПВВ “Каланчак” та “Чонгар” зроблено 12 542 дослідження екпрес-тестами. З них 14 дали позитивний результат. За останню добу проведено 437 тестувань. Залишок тестів зараз по області складає 72 тисячі , тобто, тестів вистачає та ми найближчим часом отримаємо нову партію. Пункти тестування працюють на КПВВ “Каланчак” з 8:30 ранку до 16 години з понеділка по п’ятницю без перерви. У будь-який інший час тестування здійснюється у приймальному відділенні Каланчацької лікарні.

На КПВВ “Чонгар” тестування відбувається з 8 години ранку до 17:15 з понеділка по четвер, а в п’ятницю з 8:00 до 16:00, – зазначив Козир. 

В соцмережах, натомість, шириться інформація про те, що в пунктах тестування виникають проблеми з тестами. Так, користувачка Фейсбуку Діана Соколова вказала на своїй сторінці, що не змогла пройти безкоштовне тестування на КПВВ “Каланчак” через відсутність тестів.