В Новотроїцькому побили контролерів “Херсонобленерго”

24 Травня 2021, 13:03

На енергетиків, які працювали на території смт. Новотроїцьке, скоєно напад. Бригада енергетиків, згідно своїх службових обов’язків, працювала на одному із об’єктів фермерського господарства та здійснювала контрольний огляд приладів обліку. Відповідальна особа за енергообладнання фермерського господарства спочатку без заперечень згодився надати доступ до приладу обліку електроенергії.

Про це повідомляють в “Херсонобленерго”.

Після встановлення інспекторами факту порушення Правил роздрібного ринку електроенергії, в законний спосіб вилучили два лічильника. Далі, на території об’єкта з’явилися власник господарства та до десяти невідомих осіб, які почали здійснювати моральний та фізичний тиск на енергетиків та погрожувати. З метою викрадення лічильників, як можливого доказу незаконного споживання електричної енергії, одному із інспекторів нанесли тілесні пошкодження та із застосуванням фізичної сили відібрали вилучені прилади обліку.

Про кримінальне правопорушення відразу повідомлено до правоохоронних органів. На місце пригоди прибула слідчо-оперативно група та задокументувала всі обставини події. Далі справою займаються органи поліції. Наразі вживаються заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності встановлених осіб та організатора нападу. За вказаний груповий злочин із застосування насильства Кримінальним кодексом передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до десяти років.

Юридичний споживач, на території господарства якого стався конфлікт, є потенційним порушником Правил роздрібного ринку електричної енергії, в частині її без облікового споживання.

В “Херсонобленерго” зазначають, що  подібні напади на представників енергетичних компаній та фізична агресія відносно них трапляються дедалі частіше. Свою ворожість та неприязнь населення напряму пов’язує з підвищенням тарифів на енергоносії.