В Херсоні до Дня депортації кримських татар відбудеться концерт за участі Джамали та гурту ДахаБраха

11 Травня 2021, 17:58

Вперше в Херсоні День пам’яті геноциду кримських татар пройде у нестандартній художній формі. Подія відбудеться за участі етно-гурту ДахаБраха та співачки Джамали, а також із залученням кримськотатарських хореографічних колективів.

Про це повідомляють в ХОДА.

15 травня в Херсоні відбудеться вечір-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті трагічних подій, що сталися з кримськотатарським народом 18 травня 1944 року.

Благодійна Організація «ККСЦ «Куреш» спільно з ГО “ГОГОЛЬFEST”, Агенцією США з міжнародного розвитку USAID, та за підтримки ГО “Нова генерація” проведуть вечір-реквієм “Пам’ятаємо!”.

Спеціальна подія буде створена режисером Владом Троїцьким та пройде в центрі Херсона – на площі Свободи.

Метою заходу є привернення уваги та сприяння розумінню спільної історії між народами та підвищення громадянської обізнаності широкого кола людей щодо трагедії 18-го травня 1944 року.

Через мистецькі акти, образи та висловлювання подія розповість історію вигнання та геноциду кримськотатарського народу, що почалося у травні 1944 року. Важливим є розповідь не лише про хронологію подій, а й про людські почуття та біль депортованого народу, як до своїх втрачених близьких, так і за рідною землею загалом. Передати відчуття багаторічного бажання повернення додому та, як результат, побудови його у сучасній мирній Україні.

Захід розпочнеться о 20:30 18-го травня на площі Свободи.

Детальна інформація за посиланням   – https://www.facebook.com/events/534851200865983