В Генічеському районі правоохоронці виявили схрон з боєприпасами

20 Травня 2021, 12:41

18 травня, близько 13:20, в Генічеський районний відділ поліції надійшло повідомлення від 17-річного мешканця смт. Новоолексіївка. Хлопець розповів, що під час прогулянки на відстані близько 200 метрів від жилих будівель побачив предмет, зовні схожий на гранату РГД-5 з запалом та чекою, а також два споряджені магазини від автомату Калашникова. За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група підрозділу разом з вибухотехніками. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Під час огляду прилеглої території біля небезпечної знахідки поліцейські виявили схрон боєприпасів, серед яких: граната РГД-5, протипіхотна міна МОН-50, 400 грамів тротилу, освітлювальна шашка РОПДД, близько 600 патронів калібром 7,62 мм, майже 160 патронів калібром 5,45 мм та 3 магазини до автомата Калашникова на 30 та 45 патронів.

Гранату, протипіхотну міну, тротил та освітлювальну шашку працівники вибухотехнічної служби знищили шляхом підриву на місці події. Патрони та магазини вилучили та направили на експертне дослідження.

За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Наразі працівники поліції встановлюють походження зброї та особу, яка її залишила. Досудове розслідування триває.