У Херсоні зловмисники продавали підробні ПЛР-тести жителям ТОТ АР Крим

10 Травня 2021, 13:22

У Херсоні Служба безпеки України викрила зловмисників, які підробляли довідки про негативний результат ПЛР-тестів на COVID. «Липові» медичні документи ділки виготовляли й продавали переважно жителям тимчасово окупованого Криму та громадянам, охочим виїхати за кордон.
Співробітники спецслужби встановили, що двоє місцевих мешканців пропонували виготовлення довідок із негативним результатом без проходження лабораторних досліджень. Клієнти повідомляли анкетні дані в телефонному режимі. За бажанням, фігуранти виготовляли довідки на іноземних мовах для виїзду за кордон. Вартість такої «послуги» коливалась залежно від терміновості виконання довідки – від 800 до 1200 гривень.
Під час обшуків у помешканнях та автомобілях зловмисників правоохоронці вилучили:
бланки для виготовлення підробок;
– сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів, датовані травнем місяцем цього року;
– комп’ютерну техніку.
 В Херсонській обласній прокуратурі зазначають, що двоє чоловіків, вступивши у змову між собою, продавали підроблені довідки про результати тестування. Так, один із учасників схеми, працюючи перевізником, пропонував громадянам України та інших держав, які перетинали державний кордон, оперативно отримати вищевказані довідки з негативним результатом на COVID-19 для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції. Інший учасник змови виготовляв підроблені документи на власному комп’ютері.
Під час проведення досудового розслідування попередньо встановлено більше десятка осіб, які отримали відповідні довідки.