Податкова служба продовжує перевірку АЗС на Херсонщині

20 Травня 2021, 13:53

Наразі фахівці відомства провели на території області 17 фактичних перевірок АЗС, під час яких встановили 22 порушення. 

Про це повідомляють в головному управлінні ДПС в Херсонській області. 

Серед найбільш поширених порушень – необладнання резервуарів рівнемірами-лічильниками на акцизних складах, де здійснювалась реалізація пального, порушення обліку пального у встановленому законодавством порядку, відсутність реєстрації акцизних складів у системі електронного адміністрування реалізації пального та ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним. До порушників застосовано фінансові санкції на суму понад 7,6 млн. гривень.

На фото Ігор Клим. Фото ХОДА

За словами начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігоря Клима, станом на 17.05.2021 у регіоні діють 77 суб’єктів господарської діяльності, які мають 294 ліцензії на роздрібну торгівлю нафтопродуктами.

Протягом березня-травня представники контролюючих органів здійснили 295 перевірок АЗС/АГЗС, проведено перевірку стосовно наявності дозвільних документів ДСНС, Держпраці, ДАБІ, екологічної інспекції.

За фактом встановлених недоліків вилучено з незаконного обігу 124,7 тони пального на суму 3,1 млн. грн. та обладнання на суму 3, 2 млн. грн. Також прийняті процесуальні рішення в рамках кримінального законодавства.