Переведення публічних послуг в електронну форму є важливим для реінтерграції ВПО – Снавер Сейтхалілєв

24 Травня 2021, 12:10

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Снавер Сейтхалілєв під час презентації Звіту щодо регіональних інтеграційних програм для внутрішньо переміщених осіб заявив, що переведення публічних послуг в електронну форму для ВПО є важливим чинником їх інтеграції в громади.

Про це повідомляють в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

«Сьогодні держава продовжує ефективно йти шляхом цифрової трансформації. І в таких умовах я бачу додаткові можливості інтеграції внутрішньо переміщених осіб в приймаючі громади. І переведення публічних послуг в електронну форму для ВПО є надважливим чинником та фактором у такому процесі. І сьогодні основна мета та завдання Міністерства – забезпечити простий, зручний та швидкий доступ ВПО до отримання усіх державних послуг», – зазначив Сейтхалілєв.
Він також розповів, що вже зроблено у напрямку цифровізації і є доступним для користування ВПО, а також про проєкти, які знаходяться на етапі реалізації. Зокрема, з жовтня 2020 року вже запроваджена електронна довідка ВПО у застосунку Дія, цією послугою скористалися майже 1,5 млн разів. В цьому контексті планується також запровадження онлайн сервісу на порталі Дія з оформлення довідки ВПО вперше та її переоформлення.
«Тобто, довідку ВПО можна буде отримати сидячи вдома, а не шукаючи в незнайомому місті управління соціального захисту населення та вистоюючи великі черги», – наголосив Снавер Сейтхалілєв.
Також вже реалізованим продуктом є проєкт з онлайн подачі заявки про намір отримати пільговий іпотечний кредит (в рамках спільного проєкту з KfW) та єМалятко на порталі Дія.
Він також додав, що загалом до кінця поточного року планується запустити онлайн послуги з:
– оформлення грошової допомоги на проживання ВПО;
– дистанційної ідентифікації ВПО;
– подання заяви на отримання тимчасового соціального житла для ВПО;
– подання заяви на отримання грошової компенсації за зруйноване житло.