Опубліковано перелік херсонських ВИШів, до яких можуть вступити абітурієнти з ТОТ АР Крим

28 Травня 2021, 10:53

Освітні центри “Крим – Україна” працюватимуть в Херсонській області для вступників з тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь і території проведення АТО.

Про це повідомляють в ХОДА.

Випускники закладів загальної середньої освіти, які проживають на тимчасово окупованій території України, можуть звернутися до 7 освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», які діють в:

  • Херсонському державному університеті;
  • Херсонському державному аграрно-економічному університеті;
  • Херсонській державній морській академії;
  • Херсонському національному технічному університеті;
  • Херсонській філії Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова;
  • Херсонському факультеті Одеського державного університету внутрішніх справ;
  • Генічеському медичному училищі Херсонського державного університету.

На офіційних сайтах вищезазначених закладів розміщено контактну інформацію, назви загальноосвітніх навчальних закладів, закріплених за ними.

Вступати через освітні центри можуть як особи, що мають український документ про освіту та сертифікати ЗНО 2016 або 2017 року, так і ті, хто не має українського документу про освіту і не проходив ЗНО.

Вступники з Криму та території проведення АТО, які мають український атестат та позитивні результати ЗНО, можуть вступати до будь-якого вишу України, зокрема, на місця державного замовлення.

Вступникам без українського атестату та сертифікатів ЗНО необхідно:

скласти 2 іспити державної підсумкової атестації (українська мова та історія України) та 1 вступний іспит (визначає ВНЗ);
• отримати в загальноосвітньому навчальному закладі (закріпленому за освітнім центром) тимчасову довідку, яку протягом 3 місяців потрібно замінити на документ про освіту державного зразка.

Нагадуємо, що торік протягом вступної кампанії через освітні центри до закладів вищої освіти області вступили 69 осіб.

Також внутрішньо переміщеним особам замовлено й видано 14 свідоцтв про здобуття базової середньої освіти та 48 свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти державного зразка.