На Херсонщині затримали угрупування наркоторговців з мільйонними оборудками

31 Травня 2021, 13:59

Працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Херсонській області разом із слідчими Каховського відділу поліції викрили організоване наркоугруповання, яке займалося розповсюдженням наркотичних засобів на території Каховки та Нової Каховки. До складу групи входило 10 учасників, більшість з яких проживали у вказаних містах та займалися закладками.  Незаконний бізнес організував 41-річний мешканець Дніпропетровської області, який разом із дружиною займався зберіганням та фасуванням оптових партій наркозасобів, контролював роботу закладчиків та обіг отриманих злочинним шляхом коштів, щомісячна сума яких складала близько 400 тисяч гривень. Вчора, 30 травня, поліцейські під процесуальним керівництвом Каховської окружної прокуратури та за фізичної підтримки бійців спецпідрозділів КОРД та роти Поліції особливого призначення задокументували протиправну діяльність групи. Її 8 учасників наразі перебувають в умовах ізоляторів тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Як розповів начальник управління боротьби з наркозлочинністю в Херсонській області Дмитро Кравченко, оперативники встановили, що на території Каховського району налагоджена схема продажу наркотичних засобів шляхом закладок. В ході розшукових заходів поліцейські з’ясували, що закладчики залучені до складу однієї групи.

Усі вони отримували «товар» в схованках у вигляді посилок з фасованими дозами у великій кількості в зазначених місцях, які їм повідомляв перевізник після доставки з Дніпропетровської області. Після цього четверо жителів Каховки, віком від 33 до 55 років, та двоє мешканців Нової Каховки, яким 28 та 38 років, робили на вулицях своїх населених пунктів закладки, детальні координати яких надавали 41-річному жителю м. Нікополь Дніпропетровської області.

Як також з’ясували поліцейські, координати закладок споживачам, яких було близько 250 осіб, повідомляв особисто організатор. Оплата товару проводилася через електронну платіжну систему або зарахуванням грошей на мобільний рахунок. Щомісяця наркоугруповання збувало близько 2 тисяч доз наркотиків, що в грошовому еквіваленті становить біля 400 тисяч гривень.

Вчора, 30 травня, на стаціонарному посту поліції «Шилова балка» правоохоронці провели спецоперацію по затриманню автомобіля, який направлявся з Кривого Рогу в Нову Каховку. В ході особистого огляду у «листоноші» були виявлені 4 бумажних пакунки з близько 150 згортками з метадоном. Також одночасно були проведені санкціоновані обшуки у організатора та інших учасників групи. Загалом поліцейські вилучили близько 300 грамів “метадону”, близько 200 грамів “амфетаміну”, 150 грамів “марихуани”, 8 мл “опію ацетильованого”, банківські картки, електронні ваги, пакувальні матеріали, мобільні телефони, сім-картки, 5 автомобілів, гроші, отримані злочинним шляхом, ювелірні вироби, нотатки, предмет, схожий на пістолет та ніж армійського зразку. Приблизна вартість вилученого майна становить майже 2 мільйони гривень.

Наразі триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Організатор та ще 7 учасників групи затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Учасникам групи може загрожувати позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.