На Херсонщині підприємців підозрюють у привласненні коштів під час будівництва дороги

29 Травня 2021, 13:30

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління обласного главку поліції за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомили двом підприємцям про підозру в підробленні документів та привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Підозрюваним може загрожувати 12 років ув’язнення.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Як повідомив начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін, в ході слідчо-розшукових дій поліцейські встановили, що певний період часу тому один приватний підприємець, який займається проведенням ремонтних робіт проїжджої частини уклав договір на будівництво дороги на території однієї з колишніх селищних рад м. Херсона.

При цьому обсяг проведених робіт був оцінений в суму близько 1,4 мільйона гривень. Проведеною перевіркою ж було встановлено, що фактична кількість витрачених коштів становила близько півмільйона гривень. Тим самим підприємцем були привласнені бюджетні кошти в сумі 910 тисяч гривень. До реалізації цієї незаконної оборудки також долучилися посадовець селищної ради та ще один підприємець, який має допуск, як інженер технічного нагляду.

Вчора та сьогодні обом підприємцям правоохоронці повідомили про підозру в причетності до скоєння злочинів, передбачених ч. 5 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. 1 ст.366 ККУ «Службове підроблення». Підозрюваним може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.