Молодь з ТОТ зможе взяти участь у підготовчих курсах зі стипендіальним забезпеченням

31 Травня 2021, 13:11

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України підготувало детальну інструкцію для абітурієнтів з ТОТ та дітей, що проживають у населених пунктах вздовж лінії дотику, які бажають взяти участь у програмі підготовчих курсів зі стипендіальним забезпеченням.

Про це повідомляють в Міністерстві реінтеграції.

Як вступити до ВИШу за програмою?

1. Обери заклади вищої освіти (ЗВО) із переліку.

2. Звернись до ЗВО будь-якими засобами зв’язку та отримай запрошення, яке дозволить не проходити самоізоляцію або обсервацію у зв’язку з перетином КПВВ

3. При перетині КПВВ покажи друковане чи електронне запрошення, щоб ти та особа, яка тебе супроводжує, не проходили обсервацію чи самоізоляцію.

4. Приїдь до одного із визначених ЗВО у строк з 01 по 20 червня та особисто подай:

– заяву;

– копію паспорта (свідоцтва про народження, іншого документа, що посвідчує особу) (за наявності);

– копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (за наявності);

– реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності);

– 4 фото (3х4);

– освітню декларацію (документ, який містить інформацію щодо здобуття результатів навчання та проходження періодів навчання за курс повної загальної середньої освіти на тимчасово окупованих територіях України) – видається ЗВО для заповнення.

Увага! Навчатися на підготовчих курсах може абітурієнт з числа молоді, який у поточному навчальному році завершив здобуття повної загальної середньої освіти. Навчатися на підготовчих курсах може здійснюватися лише один раз та лише в одному ЗВО.

5. Стань слухачем та навчайся на підготовчих курсах з 29 червня по 31 серпня.

Важливо! Під час проходження підготовчих курсів слухачі отримують стипендію у розмірі 4 588 грн, забезпечуються гуртожитком та залучаються до заходів психологічного, культурно-освітнього і спортивного спрямування.

За підсумками навчання на підготовчих курсах з кожної навчальної дисципліни слухачем складається підсумковий іспит.