КПВВ на адмінмежі відвідала україно-литовька делегація. ЦНАПи до приїзду посадовців відчинили

13 Травня 2021, 16:09

13-го травня з робочим візитом на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом прибули Голова Верховної Ради Дмитро Разумков разом зі Спікером Сеймаса Литовської Республіки Вікторією Чмілітє-Нільсен. Їм показали ЦНАПи, котрі працюють далеко не завжди. 

Про це повідомляють в ДПСУ.

У супроводі першого заступника начальника регіонального управління – начальника штабу полковника Олександра Рибака та Начальника Херсонського прикордонного загону полковника Костянтина Барбашова, Голова українського Парламенту разом зі Спікером Сеймаса Литовської Республіки відвідали КПВВ «Чонгар» та «Каланчак». Там вони ознайомились з порядком здійснення пропускних операцій, інфраструктурою КПВВ та умовами служби прикордонників.

«Литовські люди завжди підтримують наших щирих друзів українців, вони всіляко підтримують територіальну цілісність України та сподівається на швидке повернення окупованих територій України», – зауважила Вікторія Чмілітє-Нільсен.

Згідно з світлинами з візиту високосадовців, вони відвідали також сервісну зону та ЦНАПи на КПВВ, що виявились відчиненими. Проте, як повідомляють наші колеги з видання “Інжир” , це не завжди так.

“КПВВ Каланчак. 27 квітня 2021 рік, вівторок. Пункт експрес-тестування не працює, всім іноземцям, що в’їжджають пропонують з’їздити для здачі тесту в смт. Каланчак (30 км. від КПВВ).

Не працює і центр надання адміністративних послуг. Ну і природно, закритими залишаються усі приміщення сервісної зони.

В туалет сходити теж немає куди, закритий навіть платний туалет… І тільки наявність купи сміття є тут єдиною ознакою цивілізації”, – повідомляють журналісти “Інжиру”.

Як повідомлялось раніше, представник омбудсмена в ТОТ АР Крим Ірина Верігіна здійснила перевірку ситуації з безкоштовним тестуванням на антиген коронавірусу на КПВВ “Чонгар”. За її словами, процес тестування проходить з певними порушеннями.

Про це повідомила сама Верігіна у соцмережі.