Херсонську область відвідали посли Польщі та Румунії

12 Травня 2021, 11:47

Посли Польщі та Румунії відвідали КПВВ «Каланчак»та «Чаплинка», де ознайомилися з порядком здійснення пропускних операцій, інфраструктурою КПВВ та умовами несення служби прикордонників.

Про це повідомляють в ДПСУ.

Надзвичайний і Повноважений Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький та Надзвичайний і Повноважений Посол Румунії в Україні Крістіан- Леон Цуркану з постійним Представном Президента України в АР Крим Антоном Кориневичем  із робочим візитом перебували на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

 

Під час зустрічі обговорювали питання стосовно соціально-політичної  ситуації як в регіоні, так і безпосередньо на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Пізніше Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький відкрив у бібліотеці імені Олеся Гончара українську версію проєкту «Польська полиця».

Проєкт започаткований у 2017 році у Великобританії і має на меті охопити читачів – як іноземних, так і польських – у різних країнах світу через місцеві публічні бібліотеки. У 2019 році «Польські полиці» з’явились у бібліотеках нью-йоркського Брукліна та Філадельфії. Україна – третя країна, де Польський Інститут книги (м. Краків) реалізовує проєкт у співпраці з польською дипломатією та місцевими суспільними партнерами та самоврядуванням.

Також, за інформацією Постійного Представника Президента України в АР Крим Антона Кориневича ,  ним було запрошено   Надзвичайних та Повноважних Послів взяти участь у Міжнародному інвестиційному форумі “Південна стратегія розвитку” 10-11 червня на Арабатській Стрілці. Цей захід стане головною регіональною бізнес-подією, присвяченою економічному розвитку країни.

Подробиці проведення форуму “Південна стратегія розвитку” у сюжеті Центру журналістських розслідувань за посиланням.