Херсонські водні поліцейські влаштували облаву на браконьєрів

31 Травня 2021, 12:24

28 травня, співробітники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління провели відпрацювання акваторії Чорного моря в межах території Національного природного парку «Джарилгацький». У ході рейду поліцейські виявили та вилучили з води близько сотні браконьєрських знарядь лову, в які потрапили біоресурси, занесені в Червону книгу. Вартість незаконного улову оцінюється в суму понад 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Як розповів начальник поліцейського підрозділу Максим Жарков, інспектори вилучили з води 90 ятерів креветочних та 9 місинових сіток. Загальна довжина незаконних знарядь лову складає 3 кілометри, а їх вартість – близько 600 тисяч гривень.

В ході перевірки знарядь лову з’ясувалося, що в них потрапили молодь осетрових видів риб, занесених в Червону книгу, креветка, чорноморські калкани, бички, риба-голка та краби. Незаконний улов в живому стані поліцейські повернули назад в природнє середовище.

Тим самим правоохоронці попередили завдання шкоди державі на суму більше 5 млн. гривень. 

Наразі проводяться оперативні заходи по встановленню власників заборонених знарядь лову. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».