Херсонські прикордонники виявили рекордну партію контрабанди

18 Травня 2021, 15:48

17 травня 2021 року в  ході реалізації оперативної інформації прикордонники Херсонського та Одеського загонів у взаємодії з Регіональним управлінням морської охорони виявили рекордну для Миколаївської області партію контрабанди. 

Про це повідомляють в ДПСУ.

Взуття, спортивні костюми, купальники, автозапчастини та  інші товари вагою близько 13 тон намагались незаконно перемістити на митну територію України на іноземному судні під виглядом цементу в одному з портів Миколаєва. Заходи проводилися на виконання завдань з протидії правопорушенням, пов’язаних з мінімізацію митних платежів, визначених постановою координаційної наради правоохоронних органів Миколаївської області, яка проводилася під головуванням керівництва Миколаївської обласної прокуратури із залученням слідчих ДБР.

Наразі тривають слідчі дії та встановлюється коло причетних до незаконної оборудки осіб. 

Після проведення відповідних експертиз буде встановлена сума оцінки товарів.

Також повідомляється, що станом на 8 ранку 18 травня  вже вивантажено три чверті контейнерів з незаконним товаром.

 

Тони краму – взуття, спортивні костюми, купальники, парфуми, автозапчастини тощо намагались незаконно перемістити на територію України під виглядом цементу. Контрабандний вантаж прибув в Україну іноземним судном через Миколаївський порт. Зверху судно дійсно було завантажене цементом, під яким ховали більш коштовний товар.