Херсонські ДСНСники тренувались гасити лісові пожежі

28 Травня 2021, 11:07

27 травня на базі Олешківського лісництва Олешківського лісомисливського господарства  Херсонського області відбулися спільні тренування за темою «Дії органів управління та сил цивільного захисту області щодо ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої лісовою пожежею. Вдосконалення питань організації  взаємодії та координації дій».

Про це повідомляють в ДСНС.

“Згідно задуму до оперативно-диспетчерської служби Головного управління ДСНС області від диспетчера Херсонського обласного управління лісового господарства надійшло повідомлення про лісову пожежу, що виникла в 9-му кварталі Олешківського лісництва.

З моменту отримання повідомлення до місця виникнення лісової пожежі направлені сили та засоби Головного управління  ДСНС України у Херсонській області та підпорядкованих пожежно-рятувальних підрозділів.

Далі бойові розрахунки пожежно-рятувальних підрозділів, лісників та залучений з військової частини гелікоптер гасять «вогонь». Підрозділи матеріально-технічного забезпечення організовують харчування особового складу та заправку паливно-мастильними матеріалами.

Силами пересувного пункту зв’язку забезпечується зв’язок з підрозділами, керівництвом з ліквідації пожежі, взаємодіючими органами управління. Пересувний медичний пункт здійснює медичне забезпечення дій підрозділів при гасінні лісової пожежі та надання медичної допомоги постраждалому населенню в районі надзвичайної ситуації. Польовий пункт екстреної психологічної допомоги забезпечує психологічне супроводження особового складу, який задіяний у ліквідації надзвичайної ситуації та постраждалого населення”, – йдеться в повідомленні. 

В ДСНС заявляють, що з настанням літнього періоду значно збільшуються кількість  пожеж та загорань у лісових масивах Херсонщини. Ліквідацією невеликих осередків вогню займаються пожежні команди лісової охорони. Та коли пожежа набирає значної сили, на допомогу лісгоспам прибувають підрозділи обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Дуже важливим у такій ситуації є чіткий розподіл сил, взаємодія та професіоналізм задіяних служб. Тому щорічне відпрацювання спільних дій лісової охорони, рятувальників та інших служб області вкрай потрібні.