Директора центру медико-санітарної допомоги на Херсонщині підозрюють в отриманні хабара на суму 100 тисяч гривень

28 Травня 2021, 11:19

Оперативники та слідчі слідчого управління поліції Херсонської області викрили  керівника одного з міських центрів первинної медико-санітарної допомоги. В службовому кабінеті керівника правоохоронці вилучили 100 тис. грн, які він отримав як неправомірну вигоду.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

За цю суму обіцяв надати в оренду приміщення на території центру, занизивши в рази орендну плату.

Наразі фігурант затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення його про підозру ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Херсонська обласна прокуратура.

В Херсонській обласній прокуратурі уточнюють, що  за даними слідства, керівник комунального некомерційного підприємства одержав 100 тис грн неправомірної вигоди від представника підприємства за надання у користування приміщення, яке перебуває на балансі медичної установи.