До кінця тижня Україна отримає півмільйона доз вакцини від коронавірусу завдяки USAID та UNICEF

22 Травня 2021, 11:30

До кінця цього тижня USAID, разом з UNICEF та ВООЗ, забезпечать доставку до України 473 850 доз вакцини Pfizer-BioNTech в рамках ініціативи COVAX.
Про це повідомляють в USAID Ukraine.
Ініціатива COVAX була створена міжнародною спільнотою, щоб забезпечити доступ до вакцин від COVID19 для всіх країн світу. У рамках ініціативи Україна безоплатно отримає вакцини для щеплення 8 мільйонів українців.
Як повідомляється, 18 травня Україна вже отримала ще 123 тис. доз протиковідної вакцини Pfizer за програмою COVAX. Спільно з UNICEF та ВООЗ, USAID працює над тим, щоб забезпечити постачання більшої кількості вакцин для українців.
Уряд США є найбільшим у світі донором COVAX – міжнародної ініціативи, яка має на меті надати вакцини усім країнам світу. Внесок США на підтримку COVAX вже склав 4 млрд. дол.
На Херсонщині, станом на 21 травня, щеплення від коронавірусу отримали 31 тисяча осіб. Це складає приблизно 3,1% від загальної кількості населення. Для формування колективного імунітету потрібно в 20 разів більше вакцинованих. Їх кількість в соціумі має складати 60-70%.