Діти з ТОТ, під час проходження ЗНО, зможуть селитись в гуртожитках

25 Травня 2021, 09:04

 Обласним державним адміністраціям надано відповідні доручення щодо вирішення питання про поселення дітей з тимчасово окупованих територій для проходження ЗНО.

Про це повідомляють на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Регіональним представництвом Уповноваженого в АР Крим було направлено лист реагування до Міністерства освіти і науки України щодо забезпечення житлом осіб, які виїхали або будуть виїжджати з тимчасово окупованого півострова для участі у проходженні ЗНО.

Це стало можливим після того, як на початку травня, під час робочої зустрічі представника Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірини Верігіної з директором Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максимом Кирпенком з’ясувалося, що поточного року МОН не врегульовано питання забезпечення тимчасовим житлом осіб, які виїхали або будуть виїжджати з тимчасово окупованої території АР Крим для участі у складанні Зовнішнього Незалежного Оцінювання.

Також обладміністраціям доручено завчасно підготувати місця для поселення; визначити відповідальних осіб, які надаватимуть допомогу громадянам з порушених питань; розмістити інформацію на офіційних сайтах адміністрацій, а також проінформувати про ухвалене рішення порядок і умови поселення учнів з ТОТ  Міністерство освіти і науки, Український центр оцінювання, регіональні центри якості освіти.