Більшість українців співвідносить позитивний вплив реформ із збільшенням достатку в своїй родині

11 Травня 2021, 11:55

На думку 56% українців, мірилом позитивності впровадження реформ має бути достаток їх та їхньої родини. У той самий час, більша частина наших співвітчизників не очікують якісних змін в країні у майбутньому. 

Це показало загальнонаціональне опитування громадянського залучення програми «Долучайся!», повідомляють USAID/ENGAGE.

“Також 49% респондентів відповіли, що незворотність реформ знаменують позитивні темпи зростання економіки. Водночас 37% переконані, що це можливість отримувати якісні послуги від держави.
Українці не очікують відчути результатів реформи найближчим часом. 18% опитаних відповіли, що це можливо лише через понад 10 років, 16% припускають, що процес може зайняти 4-5 років, а лише 9% сподіваються відчути реформи впродовж одного року”, – йдеться в повідомленні.
Лише 20% респондентів вважають, що ознакою реформ має бути відповідальність корумпованих чиновників. 19% пов’язують зміни в країні з ремонтом доріг та комунальної інфраструктури.
Водночас 52% українців погоджуються, що успіх здебільшого залежить від удачі та зв’язків, аніж від важкої праці. 34% вважають, що одні люди можуть стати багатшими лише коштом інших, а ще 40% переконані, що люди мають перейматися власними інтересами, не турбуючись про інших.
Також 59% респондентів опитування щодо громадського залучення не готові пожертвувати свободою заради більшої безпеки та добробуту. 49% опитаних погоджуються з тим, що українці повинні дотримуватися правил і законів навіть у найскладніших ситуаціях.