Вакцинація кримчан російською вакциною – це експерименти над нашими громадянами, – Верігіна

16 Квітня 2021, 14:13

Населення ТОТ АР Крим вакцинується примусово. До того ж вакцина, якою щеплюються кримчани, не пройшла сертифікацію та є фактично екпериментальною розробкою, що не може використовуватись при масовій вакцинації.

Про це журналістам IPC-Херсон розповіла Представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ірина Верігіна.

“На території ТОТ АР Крим проводиться щеплення вакциною “Супутник”. Нагадаю – ця вакцина не є сертифікованою. Ми вважаємо, що такі дії окупантів є міжнародним злочином та екпериментом над нашими громадянами. У людей не питають, хочуть вони чи ні вакцинуватися “Супутником” – якщо вони відмовляються, їх можуть звільнити”, – зазначає Верігіна.

Економічний тиск, внаслідок якого населення кримського півострова змушують вакцинуватися російською вакциною, є прямим порушенням прав та свобод людини – вважає Представник омбудсмена.

“З отриманих 198 032 доз вакцини на сьогодні  щеплено 92 633 особи, з них 61 430 отримали другий компонент”, – про це в рамках брифінгу заявили  представники  органів самопроголошеної влади Криму 14 квітня. Тобто, наразі на території Криму вакциновано експериментальною вакциною вже близько 5% населення. 

 За повідомленням окупаційної влади, кампанія з вакцинації йде досить активно. До кінця тижня на  центральних площах Євпаторії, Керчі та  Джанкоя мають відкритися мобільні пункти вакцинації.

Протягом минулого тиждня , за повідомленнями самопроголошеної влади півострова,  підтверджено 645 випадків COVID-19, 703 випадки захворювань позалікарняними пневмоніями.