В Херсонській області налічується 2695 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

19 Квітня 2021, 15:41

Фото "Слово та Діло"

В області проживають майже 200 тисяч дітей, з них на обліку служб у справах дітей Херсонщини перебувають 2695 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Про це повідомляють в ХОДА.

За словами очільниці обласної служби у справах дітей Людмили Афанасьєвої, на кінець 2020 року під опікою  у 1309 родинах перебували 1915 дітей, у 117 прийомних сім’ях – 278 прийомних дітей, у 71 дитячому будинку сімейного типу – 480 вихованців.

За 2020 рік по кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих до сімейних форм виховання Херсонщина посіла перше місце.

Зараз нагальним питанням є  необхідність забезпечення соціальних прав дітей, позбавлених батьківського піклування, під час карантинних заходів у зв’язку з COVID-19.

Людмила Афанасьєва звернулася до органів місцевого самоврядування щодо підтримки сімей з дітьми в умовах карантину та під час онлайн-навчання, оперативного реагування й допомоги родинам з дітьми при виявленні в них COVID-19, а також соціального захисту дитини, батьки (опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі), якої захворіли COVID-19.

Також сьогодні під час селекторної наради очільник Херсонщини Сергій Козир зауважив на важливості даного питання й дав відповідні доручення: «Ми маємо дбати про соціально незахищені верстви населення, про наших дітей. Це наша відповідальність. Тому необхідно відпрацювати це питання з головами територіальних громад й місцевими службами у справах дітей».

Як повідомляють у UNICEF Ukraine, понад 6 млн. осіб в Україні можуть опинитися за межею бідності через соціально-економічну кризу, викликану #COVID19. Зокрема, у скрутному становищі опиняться 1,4 млн. дітей. Погіршення економічної ситуації матиме найбільш руйнівний вплив на багатодітні сім’ї, одиноких батьків з дітьми, родини з дітьми до трьох років та одиноких пенсіонерів віком за 65 років.