В Херсоні під час отримання хабара затримали працівницю виконавчої служби

05 Квітня 2021, 15:06

Оперативникам Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області стало відомо, що 27-річна державний виконавець виконавчої служби одного з районних у Херсоні відділів запропонувала приватному підприємцю допомогти зняти арешт з нерухомого майна. Свою «допомогу» посадовець оцінила в суму 100 тисяч гривень. Вчора, 04 квітня, правоохоронці задокументували протиправну діяльність держслужбовця. 

Про це повідомляють в Нацполіції Херсонщини. 

Грошові кошти були вилучені, а держвиконавиця затримана в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі їй повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України, тобто одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднаного з її вимаганням.

Як розповів заступник начальника поліції Херсонщини Микола Вербицький, в ході досудового розслідування кримінального провадження, відкритого працівниками слідчого управління після отримання оперативної інформації, поліцейські встановили, що за неправомірну вигоду посадовець обіцяла приватному підприємцю вирішити питання про виключення з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно обтяження у вигляді арешту на дві квартири.

Інформацію про затримання підтвердили також в херсонській Прокуратурі. 

” Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна”, – зазначають тут.