В Херсоні чоловік провалився в 10-ти метрову яму на території колишнього ХБК

22 Квітня 2021, 11:55

21 квітня о 14:40 рятувальники Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласної ДСНС виїхали за викликом на вул. Залаегерсег у Херсоні. Тут у покинутій будівлі, що колись належала бавовняному комбінату, на дні глибокої ями знаходився чоловік.
Рятувальники, які прибули на місце, за допомогою спецобладнання спустились вниз майже на 10-метрову глибину. Чоловіка, який був без свідомості, поклали на ноші, закріпили та акуратно у горизонтальному положенні підняли на поверхню. Далі постраждалого передали медичним працівникам, які каретою швидкої допомоги доставили його до лікарні.
Слід зазначити, що вікна та двері будівлі були забиті, проте в одній із стін був отвір, через який і можна було потрапити всередину.
Всі обставини надзвичайної події встановлюють правоохоронні органи.
Завод ХБК було введено в експлуатацію у 1961 році. У 2005 – 2006 роках частину виробничого обладнання ХБК було демонтовано і вивезено.
Виробництво текстильної продукції на ХБК було повністю зупинено в лютому 2011 року, 4 березня 2013 року ВАТ “ХБК” було ліквідовано як юридичну особу.
21 травня 2013 року працівники підприємства провели акцію “прощання з комбінатом”, під час якого журналісти побували у виробничих корпусах підприємства і встановили, що заводське обладнання демонтовано.