У навчаннях Тероборони на Херсонщині беруть участь представники проросійських організацій

15 Квітня 2021, 13:39

На Херсонщині у зборах територіальної оборони беруть участь представники організації “Патріоти – за життя” Іллі Киви та колишні посадовці від “Партії Регіонів”. 

Про це повідомляє “IPC-Херсон”. 

Серед бійців тероборони Херсонщини ми бачимо осіб із відкритою або латентною проросійською позицією.

Так, на позачергових навчаннях кореспонденти “IPC-Херсон” зустріли представника організації “Ніхто крім нас” у якості інструктора. Більша частина членів цього об’єднання зараз активно співпацює з ГО скандального Іллі Киви “Патріоти – за життя!”.

За інформацією телеканалу  “Громадське ”“НКС” надавали послуги охорони приватним особам, зокрема, меру Нової Каховки Володимиру Коваленку і колишньому голові обласної ради Владиславу Мангеру, який нині перебуває під слідством і арештом за підозрою у замовленні вбивства Катерини Гандзюк. 

 Фундатор організації “Ніхто крім нас” Руслан Агаєв також визнає зв’язок своєї організації з Левіним та Павловським – фігурантами справи про убивство Катерини Гандзюк. Коли ж члени цього угрупування потрапили за грати, бійці з “Ніхто крім нас” знайшли собі інших покровителів в особі проросійської ГО пана Киви. 

Згідно з фото з відкритих джерел, Руслана Агаєва, разом з друзями із охоронної структури, було залучено до командно-штабних навчань “Спільні зусилля”. А трохи більше року тому  представники ГО “Ніхто крім нас” взагалі виступили  інструкторами з вогневої підготовки на чергових зборах херсонської територіальної оборони. 

Сергія Герасимюка ми також зустріли на позачергових зборах територіальної оборони. Цей тероборонівець – у минулому депутат міської ради від Партії Регіонів та керівник місцевого осередку молодіжного крила цієї сили. За свідченнями активістів, саме Герасимюк координував відправку херсонських тітушок на київський антимайдан. Зараз риторика Герасимюка дещо змінилась і він закликає до загального об’єднання перед обличчям зовнішнього ворога. 

 “Нам потрібно об’єднатися, нам потрібно розуміти, що ми не повинні займатися тут якоюсь політикою. Нехай політикою займаються в Києві, а ми повинні працювати, годувати свою сім’ю і відточувати майстерність війни”, – каже Герасимюк, додаючи, що на цей момент він є діючим депутатом Чорнобаївської територіальної громади від ОПЗЖ.

Нещодавно призначений військовий комісар Херсонщини Олександр Зіньковський каже, що  політична позиція не є одним із критеріїв відбору до тероборони. Тобто, практикуватися у захисті Херсонщини від Росії можуть також і представники проросійських сил.

Вони призначені до цього підрозділу до цієї команди як військовозобов’язані. Ми не розділяємо українців за політичними ознаками. Всі вони українці і всі дають присягу”, – зазначає Зіньковський. 

 Це далеко не всі діячі Херсонщини, які, тримаючи в руках українську зброю, можуть мріяти про капітуляцію перед її ворогом. І питання, чиї накази вони виконуватимуть у час ІКС і в який бік стрілятимуть, – залишається відкритим.