Тероборонці на Херсонщині тренуватимуть відбиття нападу з території ТОТ АР Крим

06 Квітня 2021, 11:05

На Півдні України оголошено черговий збір підрозділів територіальної оборони. В цей раз теороборонці відпрацювуватимуть відбиття можливого наступу з території тимчасово окупованого півострову та протидію диверсійно – розвідувальним групам супротивника. 

Про це повідомляють на сторінці Сухопутних військ України в соцмережі .

“З метою формування і підготовки підрозділів територіальної оборони до виконання завдань за призначенням, виконання завдань ТрО щодо контролю населених пунктів, посилення і захисту державного кордону, охорони і оборони визначених об’єктів, боротьби з ДРГ у прикордонних районах країни в окремих областях південного регіону країни проводяться збори.
Метою зборів є нарощування спроможностей підрозділів ТрО до виконання визначених їм завдань”, – йдеться в повідомленні.
Основними цілями зборів є – удосконалення рівня умінь і практичних навичок командирів та штабів щодо управління підрозділами, підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців щодо виконання визначених завдань на реальних об’єктах:
  • по охороні та захисту адміністративного кордону з АР Крим, прикриття десантно-доступних ділянок узбережжя;
  • виконанні завдань з контролю населених пунктів, по охороні органів державної влади, посиленню охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах, контроль населених пунктів з виконанням завдань комендантської години;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

Раніше повідомлялось, що військовослужбовці інженерно-саперних підрозділів, які несуть бойову службу на межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим вздовж узбережжя Чорного та Азовського морів, при підтримці артилерії та армійської авіації, виконали практичні тренування з облаштування мінно-вибухових загороджень.