Проєкт “Соціальна громада” реалізовано в 41 із 49 ОТГ на Херсонщині

05 Квітня 2021, 17:07

Завдяки впровадженню інформаційної системи “Соціальна громада” жителі населених пунктів Херсонщини можуть максимально швидко та зручно оформлювати соціальну допомогу, не відвідуючи районні центри. Наразі із 49 громад області проєкт вже впровадила 41 громада.

Про це повідомляють в ХОДА.

“Соціальна громада” – це  IT-рішення, яке дозволяє приймати документи на оформлення соціальних виплат максимально наближено до людей. Все, що для цього потрібно – працівник на робочому місці, комп’ютер та інтернет.

Протягом березня поточного року органами соціального захисту населення опрацьовано та передано в електронному вигляді майже 2 тисячі пакетів документів на призначення належних видів державної підтримки.

Директорка Департаменту соціального розвитку ОДА Вікторія Рильська розповіла, що Мінсоцполітики в рамках реалізації проєкту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, що фінансується Міжнародним банком реконструкції та розвитку, фінансує оснащення територіальних громад необхідним комп’ютерним обладнанням. На сьогоднішній день техніку отримали 32 громади Херсонщини. 

“Наразі подано заявки й по інших територіальним громадам, аби вони також отримали необхідне комп’ютерне обладнання, яке дозволить їм надавати якісні соціальні послуги для населення. Також триває робота з громадами, які ще не долучилися до проєкту “Соціальна громада”, щоб й вони могли запровадити електронну систему надання соціальної допомоги”, – зазначила Вікторія Рильська.

На сайті проекту “Соціальна громада” зазначенно, що усі охочі зможуть отримати тут 22 види різноманітних послуг онлайн. 

Серед таких послуг – допомога малозабезпеченим сім’ям, пільги на придбання пічного палива або допомога дітям з багатодітних сімей.

“Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» — це клієнт-серверний WEB-додаток, який розроблено з метою наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців територіальних громад”, – йдеться на сайті проєкту.