Порушники порядку в’їзду на ТОТ АР Крим поповнили бюджет України на півмільйона гривень з початку року

15 Квітня 2021, 12:16

З початку року військовослужбовці склали 344 постанови на загальну суму 554 тисячі 200 гривень. Прикордонники притягнули порушників до адміністративної відповідальності за статтею 204-2 КУпАП.

Про це повідомляють в ДПСУ.

Так учора, під час перевірки документів в КПВВ «Каланчак» та в КПВВ «Чонгар» прикордонники виявили 12 громадян України, які порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Всі вони незаконно потрапили в тимчасово окупований Крим з території Російської Федерації через Керченський міст. Накладено  штраф на загальну суму 20 тисяч 400 гривень.

Не зважаючи на неодноразові попередження, громадяни продовжують порушувати визначений законодавством України порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї.

В ДПСУ нагадують, що, у відповідності до чинного законодавства України, потрапити на ТОТ АР Крим дозволяється лише через функціонуючі КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар».

Як повідомлялось раніше,  за 9 місяців 2020  року, прикордонники Херсонського загону відмовили у пропуску 195 громадянам України та 278 іноземцям.