Олександр Шумков звернувся до Офісу Омбудсмана щодо порушення своїх соціальних прав

16 Квітня 2021, 14:44

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини із заявою про порушення соціальних прав, а саме на отримання грошового забезпечення як особи, яка проходила військову службу за контрактом, звернувся військовослужбовець запасу та колишній політв’язень Олександр Шумков.

Про це повідомляють в Офісі Омбудсмана України. 

“Зокрема, за період його перебування у незаконному ув’язненні на території Російської Федерації він не отримував жодних грошових виплат, що передбачені чинним законодавством України.
З метою поновлення порушених прав,  Уповноважений ВРУ з прав людини направила відповідне подання командувачу Повітряних Сил Збройних Сил України, де наголосила про необхідність невідкладного реагування задля відновлення прав Олександра Шумкова та проведення з ним повного розрахунку”, – йдеться в повідомленні.
Інформацію про звернення на своїй сторінці підтвердила Уповноважна з прав людини в Верховній раді України Людмила Денісова.
Нагадаємо, що 16 колишніх політв’язнів об’єдналися для захисту прав та звільнення незаконно утримуваних українців на тимчасово окупованих територіях. Презентація новоствореної платформи відбулася 4 березня в Михайлівському Золотоверхому монастирі. Найближчим часом учасники об’єднання обіцяють сформувати конкретний план дій. Сред учасників платформи – нещодавно звільнений херсонець Олександр Шумков.