Небезпека існує, але загрози вторгнення РФ немає – Наєв

30 Квітня 2021, 19:25

На даний момент загроза вторгнення Росії в Україну відсутня, але небезпека такої загрози залишається.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в інтерв’ю «Арміяінформ».

«За всіма напрямками навколо державного кордону, по всій протяжності є небезпека і відповідна загроза. Але загроза має певну ступінь, є безпосередня загроза, є потенційна загроза. Тому, небезпека, говорячи військовою мовою, є навколо державного кордону завжди, але рівень загрози на даний час не тягне за собою безпосередньо загрозу вторгнення на територію України», – сказав він.

Відповідаючи на питання про можливість залучення союзників до захисту кордонів, Наєв зазначив, що у всіх планах передбачено застосування тільки Збройних сил України.

«Інших сил, в тому числі держав наших партнерів, там не передбачено. Ми завжди розраховуємо тільки на власні сили», – уточнив він.

Нагадаємо, що під час робочої поїздки до Херсонської області Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією Криму, а також у Херсонській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській та Донецькій областях.

По це повідомляють в ХОДА.

У заході взяли участь керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, його заступники Роман Машовець та Кирило Тимошенко, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран, Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак, постійний представник Президента в АР Крим Антон Кориневич, голови держадміністрацій вказаних областей, керівники всіх силових відомств та представники їхніх регіональних підрозділів.

Під час робочої поїздки до Херсонської області Президент України Володимир Зеленський відвідав передові позиції військовослужбовців на адміністративній межі з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим.

На передовій позиції Володимир Зеленський оглянув бліндаж та окопи й коротко поспілкувався з військовослужбовцями, які несуть тут службу. Президент поцікавився рівнем забезпечення та умовами перебування бійців на позиціях.