Навчання Територіальної оборони на Херсонщині коштували обласному бюджету трохи більше мільйона гривень

29 Квітня 2021, 11:59

На навчання тероборонівців у квітні обласний бюджет витратив 1,2 мільйона гривень. Це  вдвічі  менше запланованої суми. В ХОДА заявляють про економію коштів, що, однак, ніяк не вплинуло на якість проведених заходів. 

Про це журналістам “IPC-Херсон” розповів заступник Голови ХОДА Вадим Чабан.

Вадим Чабан

“З 7 по 16 квітня було проведено позапланові навчання територіальної оборони в нашій області. Нами була заявлена вимога на фінансування з обласного бюджету у розмірі 2,5 мільйона гривень. Депутати обласної Ради підтримали надання цієї суми, та фактично ми витратили вдвічі менше. Це з урахуванням видатків на перебування військовослужбовців на місцях дислокації та видатків на транспортування. Остаточно акти виконаних робіт ми отримаємо трохи пізніше, але, завдяки вірній логістиці та досвіду в організації подібних навчань, ці кошти витрачались економно. Не зважаючи на економію – всі завдання, що ставились на цих навчаннях, було виконано”, – повідомив Чабан.

Також, за словами заступника Голови ХОДА,  навчання Тероборони на Херсонщині частково співфінансувались і з державного бюджету, проте ця сума не розголошується. 

Головним завданням, покладеним на Територіальну оборону, в Херсонській державній адміністрації називають охорону стратегічно важливих об’єктів на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом у разі введення на території області військового стану.

Також під час навчань відпрацьовувались взаємодія між розгорнутими підрозділами та заходи швидкої мобілізації у випадку зовнішньої агресії.

Як повідомлялось раніше, 7 квітня стартували позачергові навчання Територіальної оборони на Херсонщині. В цілому до проведення підготовки підрозділів ТрО за останні три роки залучено та підготовлено близько 6 тис. військовозобов’язаних в Херсонській області.