На Херсонщині розпочалось щеплення вакциною Comirnaty (Pfizer BioNTech)

20 Квітня 2021, 13:44

На Херсонщині відсьогодні розпочалося щеплення черговою вакциною – Comirnaty (Pfizer BioNTech). Область  отримала перші 1170 доз цієї вакцини, а це 195 флаконів. Щеплення проводитимуть 2 мобільні бригади: бригада у лікарні імені О.С. Лучанського та м. Нова Каховка.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив Голова Херсонської обласної адміністрації Сергій Козир. 

Вакциною Comirnaty (Pfizer BioNTech) першочергово будуть вакцинувати персонал і мешканців будинків для літніх людей.
Вакцинація проти поширення коронавірусної інфекції COVID-19 проходить за графіком. Наразі щеплення отримали 13 722 жителів області. З них – 13 600 осіб щепилися вакциною Oxford/AstraZeneca (COVISHIELD), до речі, щеплення цією вакциною на Херсонщині вже повністю завершено.
Також 122 людини щеплені вакциною CORONAVAC (Sinovac Biotech).
Херсонщина – єдина область в країні, де дозволено проводити вакцинацію не лише мобільними бригадами, а й пунктами щеплень.
 Відповідно до наказу МОЗ щеплення вакциною Comirnaty (Pfizer BioNTech) буде відбуватися всі дні, окрім неділі. Тоді як вакцинація населення CORONAVAC (Sinovac Biotech) здійснюється щоденно. Тож, вже за два тижні в області буде повністю завершена друга вакцинальна платформа,” – йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що за останню добу проведено 711 ПЛР-досліджень, 596 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу, а також 1 376 досліджень експрес-тестами для визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2.
Зафіксовано 103 нових лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19, з яких 40 чоловіків і 63 жінки. З них 4 дитини та 2 медичних працівники.