Купи сміття та закриті ЦНАПи – чим зустрічає КПВВ “Каланчак” кримчан?

27 Квітня 2021, 14:20

Наші колеги з видання “Інжир” без попередження відвідали КПВВ “Каланчак” та зафіксували не дуже презентабельний стан цього об’єкту. Окрім зачинених дверей та непрацюючих ЦНАПів, журналістів здивували купи сміття на території КПВВ. 

“КПВВ Каланчак. 27 квітня 2021 рік, вівторок. Пункт експрес-тестування не працює, всім іноземцям, що в’їжджають пропонують з’їздити для здачі тесту в СМТ Каланчак (30 км. Від КПВВ).

Не працює і центр надання адміністративних послуг. Ну і природно, закритими залишаються все приміщення сервісної зони.

В туалет сходити теж немає куди, закритий навіть платний туалет … І тільки наявність гір сміття є тут єдиною ознакою цивілізації”, – повідомляють журналісти “Інжиру”.

Як повідомлялось раніше, представник омбудсмена в ТОТ АР Крим Ірина Верігіна здійснила перевірку ситуації з безкоштовним тестуванням на антиген коронавірусу на КПВВ “Чонгар”. За її словами, процес тестування проходить з певними порушеннями.

Про це повідомила сама Верігіна у соцмережі. 

Метою візиту була перевірка дотримання прав осіб, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованою територією АР Крим, під час проведення експрес-тестування на визначення антигену коронавірусу SARC-CoV-2 безпосередньо у сервісній зоні перед КПВВ «Чонгар».
Так, за результатами візиту встановлено, що приміщення де проводиться експрес-тестування знаходиться у сервісній зоні, в окремому приміщенні автовокзалу, але жодних вказівників щодо розташування вищезазначеного приміщення ані на території КПВВ, ані у сервісній зоні немає. Пункт експрес-тестування працює з 08.00 до 16.00 години.
Сам кабінет жодним чином не забезпечено належним обладнанням. Зокрема, відсутні дезінфікуючи засоби для прибирання приміщення, немає кварцових ламп, відсутня окрема кімната для ізоляції людини з позитивним тестом, відсутнє обладнання для передачі до електронного сервісу «Вдома» Єдиного державного порталу послуг інформації стосовно осіб, які прибули з ТОТ АР Крим та отримали результат експрес-тесту.