Херсонські прикордонники виявили браконьєра, що вів вилов червонокнижного осетра

02 Квітня 2021, 13:29

Прикордонники Херсонського загону спільно з представниками Миколаївського рибоохоронного патруля поблизу населеного пункту Іванівка учора виявили громадянина України, який незаконно здійснював вилов водних живих біоресурсів на маломірному плавзасобі.

Про це повідомляють в ДПСУ.

За допомогою трьох месинових сіток браконьєр спіймав камбалу та осетра, який занесений до Червоної книги України. Загальна сума збитків державі, за оцінкою представників рибоохоронного патруля, складає понад 52 тисячі гривень.

Ще одного браконьєра військовослужбовці виявили під час перевірки транспортного засобу, який повертався з промислу. Громадянин України мав намір вивезти одну рибину – червонокнижного осетра. За оцінкою відповідного органу, сума збитків державі у цьому випадку складає понад 51 тисячу гривень.

У діях порушників вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним, добувним промислом».

Нагадаємо, з метою недопущення порушення режиму державного кордону, прикордонного режиму та протидії незаконному вилову живих водних біоресурсів, наразі тривають оперативно-профілактичні заходи «Узбережжя- 2021». Контрольні заходи триватимуть увесь період сезонної міграції та нересту водних живих ресурсів, в тому числі у взаємодії з Держекоінспекцією, Держрибагенством та Національною поліцією.