Херсонська Нацгвардія поповнилась 19-ма призовниками

17 Квітня 2021, 13:41

У Херсоні служитимуть ще 19 призовників, відібраних до лав Нацгвардії.
Цього тижня, ряди військової частини 3056 поповнили ще 19 майбутніх строковиків. З яких 10 хлопців з Херсонщини, а 9 – Тернопільчани. На етапі проходження навчального збору, новоприбулі бійці переважно займатимуться навчанням та адаптацією до нових умов, які несе у собі військова служба. У цьому їм допоможуть командири підрозділів, інструктори та психологи.
“Ми ретельно вивчаємо морально-психологічний стан всіх строковиків. Це постійна робота, яка тільки розпочинається, аби ми могли попередити виникнення проблем кожного особисто та всього підрозділу”, – розповіла начальниця служби психологічного забезпечення лейтенант Яніна Голованенко.
Більшість з новоприбулих проходитимуть строкову службу 18 місяців, а ті хто має вищу освіту, йдуть в запас раніше – через рік. А вже навчальний етап покаже хто на що спроможний, аби офіцери змогли визначити до якого підрозділу військової частини направити бійців після складання присяги на вірність українському народові.
У першому випадку патрульні помітили громадянина, який копирсався у зелених насадженнях поблизу міської лікарні ім. Тропіних. В ході спілкування та поверхневого огляду правоохоронці встановили, що чоловік намагався приховати згорток з ймовірно наркотичними речовинами.
Тим часом, поблизу комплексу “Чайка”, що по вулиці 28-ї армії, увагу автопатруля привернули чоловіки, які щось шукали звіряючи рух зі своїм смартфоном. Знаючи, що дана місцевість досить популярна серед місцевих “закладників”, гвардійці перевірили документи затриманих осіб та за проханням показати вміст кишень, виявили згорток з білою речовиною, схожою на заборонені “Солі”.
В обох випадках підозрілих громадян передано прибулим на місця подій співробітникам поліції для подальших дій.
Херсонські нацгвардійці ведуть активну діяльність щодо виявлення та перешкоджання діяльності так званих “закладників”.