Херсонські ДСНСники розпочали відновлення житлових будинків на Сході України

08 Квітня 2021, 14:33

Зведений підрозділ рятувальників Херсонщини продовжує здійснювати щоденні роботи з відновлення пошкоджених приватних будинків у прифронтовій зоні Донецької області.

Про це повідомляють в ДСНС.

Наразі рятувальники працюють на одному з об’єктів житлової інфраструктури . Вони розбирають аварійні конструкції, зводять нові покрівлі. Без сумніву, ця допомога дуже потрібна тим, хто продовжує жити на цих територіях. Здебільшого це літні люди, які не взмозі проводити самостійно такі ремонтні роботи.

Слід зазначити, що рятувальники забезпечені необхідним обладнанням та засобами особистої безпеки”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що особовий склад Головного управління ДСНС у Херсонській області відправився на схід країни, щоб доєднатися до колег із інших областей України для надання допомоги по відновленню пошкоджених через бойові дії житлових будинків у Донецькій області.

Більшість власників житлових будівель в прифронтовій зоні не мають можливості самостійно здійснити ремонт. Допомогу в цьому їм нададуть рятувальники ДСНС.

Проводжаючи своїх співробітників, начальник обласного відомства ДСНС Херсонщини Андрій Павленко звернув особливу увагу на підготовку рятувальників до виконання завдань за призначенням і побажав гідно виконувати свої обов’язки.

Надзвичайникам доводиться працювати у надскладних умовах, із ризиком для власного життя, адже населені пункти розташовані у безпосередній близькості до лінії розмежування.